Hebben jullie gratis verzendkosten?

Deze vraag kan ik eenvoudig beantwoorden: nee, die hebben we niet.

Waarom geen gratis verzendkosten?
Wij geloven dat eerlijkheid en openheid naar jullie, als klant, heel belangrijk is. Wij hechten er daarom veel waarde aan open en eerlijk naar jullie te zijn.

Eigenlijk is de reden waarom wij geen gratis verzendkosten hebben heel simpel. Gratis verzendkosten moeten ergens worden terugverdiend en dit betekend vaak dat producten duurder worden gemaakt om uit de kosten te komen. De verzendkosten zijn voor ons geen winst, maar zijn er puur voor kosten dekking.

Door verzendkosten te rekenen voor alle bestellingen, ongeacht de waarde van het totaal bedrag, hoeven wij de kosten van onze aangeboden producten, nu en in de toekomst, niet te veranderen om te compenseren met eventuele tariefstijgingen van de verzendkosten. 

Hoe zit het dan met retourneren?
Hetzelfde geld voor retourneren. Ook dit doen we niet gratis. Over het algemeen ontvangen we maar weinig bestellingen retour. Het retourproces kost tijd en geld. Dit berekenen we niet door in de verkoopprijs van onze producten, dat is pure service. Maar ook voor gratis retourneren zou gelden dat product prijzen verhoogd zouden moeten worden om de kosten voor het retourneren eruit te halen. Wij vinden dit echter niet eerlijk naar al onze klanten toe en kiezen er daarom voor dat kosten voor retour sturen voor rekening van de klant zijn.