Testen met de hot foil pen van Crafts&Co

Afgelopen weekend kreeg ik een vraag van een blog-lezeres. Zij vroeg of de hot foil pen van de Action, die je normaal gebruikt in combinatie met een laserprinter, ook met de hot foil pen van Crafts&Co (ook wel ‘heat active pen’) gebruikt konden worden. 

Nu staat er op de verpakking van de hot foil pen duidelijk vermeld dat je de pen alleen met de heat active foil kan gebruiken. Maar ik was natuurlijk wel benieuwd of een andere folie ook zou werken.

Ik had 2 folies van de Action in huis: art foil en hot foil. De art foil gebruik je normaal gesproken met een lijmpen of lijm, de hot foil gebruik je in combinatie met een laserprinter. Voor de test gebruikte ik mijn Silhouette Cameo 4 in combinatie met de sketch penhouder en adapter voor de hot foil pen. Dit zijn de folies die ik testte met de hot foil (heat active) pen van Crafts&Co:

Het uiteindelijke resultaat? Helemaal niets.

En eigenlijk had ik dit ook wel verwacht. Beide folies zijn niet ontworpen voor gebruik met een heat active pen, maar hun specifieke medium om de hot foil of art foil mee te laten plakken aan het papier of andere items. Voor gebruik van de hot foil (heat active) pen heb je dus echt de speciale heat active folie nodig. 

Ik hoop dat ik met deze test de vraag voor meerdere lezers/lezeressen heb beantwoord. Veel plezier met al jullie creatieve ideeën.