Hot foil pen & Silhouette Cameo 4

Van de week kocht ik bij de Action een hot foil pen of “heat active pen” zoals Crafts & Co deze pen noemt.

Hot foil pen in verpakkingHot foil pen

Ik heb al meer hot foil liggen en gebruikte dit eigenlijk bijna niet, omdat je er een laserprinter voor nodig hebt om de folie op te laten plakken. En een laserprinter had ik op dat moment alleen te leen.

Maar met deze pen heb je geen printer nodig, je schrijft of tekent gewoon op  een ondergrond naar keuze. Creatieve mogelijkheden genoeg! En ik kreeg gelijk het idee om de pen te gaan gebruiken in mijn Silhouette Cameo 4.

Nu zou dat natuurlijk niet zomaar gaan, want daarvoor heb je een penhouder nodig. Ik heb een paar maanden terug al een paar penhouders ontworpen voor in de Silhouette Cameo 4 en de Cameo 3 (en apparaten die dezelfde mesjes gebruiken als de Cameo 3). En laat de hot foil pen nu passen in de sketch penhouder voor de Cameo 4. Alleen kon ik de pen niet goed vastzetten omdat die naar boven wat taps toe loopt.

Dus maar wat aan het schetsen geslagen voor een klein adaptertje zodat de hot foil pen goed op zijn plek zou blijven. En het is gelukt! Vandaag kon ik test draaien. En wat is het leuk als een idee ook nog eens goed uitpakt.

Het resultaat van de houder met adapter en een test “print”:

Hot foil pen houderHot foil pen adapterTest resultaat

Heb jij de hot foil pen van Crafts & Co ook gekocht en wil je hem ook graag gebruiken met je Silhouette Cameo 4? Je kunt de sketch penhouders vinden in de webshop. Ik zal de adapters zo snel mogelijk online gaan zetten.