Aan het haken geslagen

Afgelopen weken ben ik weer druk aan het haken geweest. De gymtas voor onze jongste dochter is inmiddels af. Alleen heb ik nog geen kans gehad om een mooie foto te maken, dus deze komt nog.

Ik heb ondertussen ook nog een kraamcadeautje gehaakt. De juf van onze jongste dochter is zwanger en gaat deze week met zwangerschapsverlof, maar ik kon het niet laten om een leuk cadeautje voor haar te maken. Ik kan helaas geen foto’s laten zien, omdat de juf nog niet wil dat iedereen weet wat het wordt. Maar ik heb een speenkoord en een uil als muziekdoos gehaakt. Vandaag heb ik het gegeven, tijdens het rapportgesprek van onze jongste. Ze was er heel blij mee en vond het erg leuk dat ik dit voor haar gedaan had.

Een paar weken terug kreeg ik ook ineens een bestelling voor twee gehaakte speenkoorden. Een mevrouw had hier op mijn site tussen de foto’s een speenkoord gezien die ik eerder had gehaakt. En ze wilde er hier graag twee van met de namen van haar tweeling erop. Ik vond het erg leuk om deze speenkoorden voor haar te mogen maken.
Dit is het resultaat:

En dan kwam ik vorige week via Facebook terecht op deze pagina: Dutch Crochet, a Granny a day 2013. Hier zijn ze begonnen met een Crochet Along van deze deken.
Ik was direct verkocht door het leuke patroon van de deken en besloot om me aan te melden op de facebook pagina.
Al snel was ik bij met het patroon, alhoewel het Catharine wheel nogal wat tegen zat (heb hem 4 keer uitgehaald voor het naar mijn zin was).
De bedoeling van de Crochet Along (CAL) is dat je elke week een paar toeren haakt. Maar ik vind het haken van deze deken zo leuk dat ik heb besloten om verder te haken met het originele Engelse patroon.
Inmiddels ben ik nu bij toer 25 en ziet mijn deken er op het moment zo uit:

Met de deken ben ik voorlopig nog wel even bezig, maar het is echt heel leuk om te doen en het geeft veel voldoening als je de deken elke keer een stukje groter en mooier ziet worden. Dus wordt vervolgd.

X