Rokje en vest

Na een tijdje niet zo creatief bezig te zijn geweest wat betreft haken en naaien, is er nu eindelijk weer eens wat uit mijn handen gekomen. En wel een rokje en een gehaakt vestje, beide voor onze jongste.

Het rokje is een heel simpel model en is gemaakt naar de tutorial van Make It & Love It. Het lapje tricot had ik nog liggen (ooit eens gekocht om een randje aan een broek te maken). Omdat ik geen breed elastiek in huis had, heb ik een tunnel gemaakt en daar elastiek door geregen.

En dan het vestje. Het is een soort van grote doily. Ik had het patroon (van hier) al een aantal weken opgeslagen staan. Maar omdat ik nog nooit vanaf een schema had gehaakt, ben ik er steeds niet aan begonnen. Maar ik bleef het zo’n leuk vestje vinden, dat ik het toch maar geprobeerd heb. En eigenlijk valt het erg mee om op zo’n manier een patroon te lezen. En het resultaat is nog leuk ook. Onze jongste is er in ieder geval erg blij mee.Nu ben ik op zoek naar een patroon van een groter rond vest voor onze oudste dochter, want die wil nu ook zo’n mooi vest. En vanmiddag heb ik 5 naaipatronen voor de meiden gekocht. Hele leuke, maar daar later meer over, want eerst moeten er nog stofjes komen.

Secured By miniOrange