Inspiratie opdoen

De juf van onze jongste is 26 april getrouwd. En deze dag willen zij en haar man nog een keer overdoen voor de kinderen van haar klas. Superleuk natuurlijk dat een juf haar leerlingen er zo bij betrekt. Mij heeft ze al voor de meivakantie gevraagd of ik de bruidstaart dan wil maken. En dat wil ik natuurlijk erg graag. Niets leuker als aan zo’n dag je steentje bij te kunnen dragen.

Onze jongste is ook helemaal bezig met de dag van haar juf. Ze heeft van de week zelf haar jurk uitgezocht, want deze moest perse nieuwe gekocht worden. Een hele leuke simpele, maar toch feestelijke witte jurk met een groen stikseltje, met daaronder een groen t-shirt en witte legging. Eventueel heeft ze in die kleur groen ook nog een vestje liggen voor als het toch wat te koud zou zijn. In ieder geval is de outfit al helemaal klaar.
Maar ook met de taart bemoeit ze zich wel even. Ze heeft steeds mee zitten kijken naar alle taarten die ik voor inspiratie bekeek en ze liet dan duidelijk merken wat ze wel en niet leuk vond. Gelukkig vond ze de taart die ik erg mooi vond ook wel erg mooi en kon die haar goedkeuring wegdragen (hihi). Maar ik vind het wel leuk dat ze er zo mee bezig is.

Het wordt in ieder geval een stapeltaartje, want dat hoort echt bij een bruidstaart vind ik. En ook over de decoratie ben ik al uit, er komen veel kleine bloemetjes op, de meesten in ieder geval blauw. De vulling wil ik heel simpel houden, banketbakkersroom en aardbeienjam, smaken die de meeste kinderen volgens mij wel lusten. Ik heb er echt zin in om er aan te gaan beginnen. 🙂

Ik ben de laatste tijd wel aan het bakken geweest, maar het zo decoreren van taarten is al weer even geleden. Maar nu ik al een week inspiratie op aan het doen ben voor een mooie niet al te grote stapeltaart, gaat het toch wel weer kriebelen en wil ik er eigenlijk toch weer wat meer mee gaan doen. Vooral het maken van een suikerbloemen boeket is iets wat ik ooit nog eens wilde doen, maar ook het icing spuiten heeft mijn aandacht getrokken.

Maar volgende week dus eerst de bruidstaart!

X