Bezig met van alles

Zoals jullie in mijn vorige bericht hebben kunnen lezen ben ik met van alles en nog wat bezig geweest. Sommige dingen zijn niet gelukt, zoals bijvoorbeeld de armbandjes van roerstokjes van de Ikea. Ze werden niet zo buigzaam als ik verwacht had, dus mijn hele project om er armbandjes van te maken is mislukt. Hoewel de meiden hier het wel leuk vonden om het uit te proberen.

Het zeepjes maken is dan weer wel gelukt. Maar daar ben ik op een andere manier mee verder gegaan als dat ik in mijn vorige berichtje schreef. Ik ben stukken zeep gaan raspen en heb er wat water bij gedaan en au-bain-marie heb ik het opgewarmd zodat het een beetje zou gaan smelten. Op deze manier wordt de zeep zacht en mengt het zich met het water. Zo krijg je een massa die goed vormbaar is. Ik heb een chocolademal gebruikt voor kleine hartjes en om een groter hartje te krijgen heb ik een koekjesuitsteker gevuld met de zeepmassa. Na een paar uur afkoelen is de zeep hard genoeg om uit de vormpjes gehaald te worden en heb je leuke kleine zeepjes die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een leuke zeepketting.

Maar dat is niet het enige waar ik mee bezig ben geweest.

Ik had nog wat zpagetti liggen en had ondertussen ook wat nieuw bijgekocht waar ik toch graag nog wat mee wilde doen.
Al een tijdje wilde ik een wc-mat maken, maar die wilde ik eigenlijk knopen en niet haken. Maar met knopen kreeg ik niet het resultaat wat ik wilde en heb dus uit eindelijk de boel aan de kant gegooid en ging op zoek naar een “gewone” wc-mat. Maar omdat ik niet kon vinden wat ik wilde, heb ik het idee een paar weken terug toch maar weer opgepakt, en ben toch maar gaan haken. En dit is het resultaat, toch helemaal naar mijn zin uiteindelijk:

Maar dat was het nog niet. Ik had het idee om weer eens een patroon te maken, dit keer voor een tas. Dus ben ik aan de slag gegaan met een idee wat ik in mijn hoofd had. Het moest een grote tas worden, waar ik ook mijn fotocamera en toebehoren in mee kon nemen en dan ook nog genoeg ruimte over had voor wat andere dingen als een tablet, mijn portemonnee en mijn telefoon. Eenmaal aan het haken ging het vrij vlot. En binnen een paar dagen had ik de tas die ik wilde. Maar voordat ik het patroon op papier ben gaan zetten, heb ik nog een zelfde tas gehaakt om zeker te weten dat het patroon straks ook echt klopt. Ik laat jullie nog even geen foto’s van de tas zien. Die komen pas als ik het patroon klaar heb. Jullie zullen dus nog even geduld moeten hebben, maar mijn streven is om het patroon nog deze week klaar te hebben.

Dus wordt vervolgd…

Secured By miniOrange