Zomervakantie voorbij

De kinderen zijn al weer bijna een week naar school. Net als de vakantie, gaan ook de schoolweken weer snel voorbij.
Het was wel weer wennen de eerste dagen na de vakantie, want het was toch best wel stil in huis zonder de meiden hoor (ook al zaten ze elkaar in de vakantie toch wel regelmatig in de haren, toch is het fijn als ik onze meiden heerlijk thuis kan hebben).

Maar dat de meiden nu weer naar school zijn, geeft mij de gelegenheid om wat nieuwe creatieve dingen uit te proberen die ik graag met de meiden wil doen als ze eens een dagje vrij zijn of het gewoon een keer een druilerige middag is.

Zo ben ik van de week het internet aan het afstruinen gegaan naar leuke ideetjes. Op Pinterest is veel te vinden, en het is nog lekker makkelijk zoeken ook. Zo kwam ik uit bij een idee om een blok zeep in de magnetron te doen en deze te laten “groeien”. Met dit als resultaat:
2012-08-21-15-58-02
Links is van een blok zeep van de AH en rechts is van een blok Dove-zeep. Uiteindelijk werd het niet het resultaat zoals ik het op www.housingaforest.com gezien had.
De zeep moet in water blijven drijven om een een soortgelijk resultaat te behalen en daar heb ik niet vooraf naar gekeken. Bij de Dove zeep leek het even alsof het lukte, maar bij het uit de magnetron halen zakte de “wolk” zeep gelijk in.
Toch was het een leuk experiment om eens uit te proberen, maar ik denk niet dat we dit nog een keer gaan doen (al was het alleen maar omdat de zeeplucht op je keel slaat als het door de magnetron verwarmt wordt).

Om de zeep niet weg te hoeven gooien heb ik er daarna wat warm water bij gedaan en zo goed als het kon weer tot een massa gekneed. Van de zeep-massa hebben de meiden met een vriendinnetje uit de straat zeepjes gemaakt. Het was een kliederboel van heb ik jou daar, maar de meiden vonden het heel leuk om te doen en het resultaat mocht er wel zijn (helaas geen foto van). Binnenkort ga ik nog eens proberen om wat zeep te smelten en er dan nog mooiere zeepjes van te maken.

En nu staat er een pannetje water op met daarin wat roerstokjes van de Ikea. Het is de bedoeling dat de stokjes goed buigzaam worden zodat ze in een glas gebogen kunnen worden. Dan moeten ze een nachtje drogen en de volgende dag kunnen de stokjes dan versiert worden. Als ze klaar zijn kunnen ze als armbandjes gebruikt worden. Ben benieuwd of het gaat lukken.

En dan heb ik ook nog een stapel met schelpen liggen, die we van onze vakantie in België hebben meegenomen, waarin een gaatje geboord moet worden. De schelpen zullen over een aantal weken gebruikt gaan worden om schelpenkettingen mee te maken, misschien zelfs wel in combinatie met leuke zelfgemaakte zeepjes (mocht het gaan lukken).

Genoeg creativiteit hier in huis dus. En het leukste van alles: het is zo ontzettend gezellig om lekker te freubelen met de meiden!

Secured By miniOrange