Voor mezelf…

een nieuwe tas. Ik ben nooit een tassengek geweest, maar sinds ik weer aan het naaien ben gegaan, ben ik verslingerd aan het naaien van tassen. Ik vind het zo leuk om te doen. Vorige week ben ik daarom begonnen aan nog een tas voor mezelf.

De stofjes had ik al een tijdje liggen. Een grijze en een zwarte canvas-achtige stof (niet zo grof als canvas normaal is) en een grijze stof met witte bloemen van de Ikea. Vooral het stofje van de Ikea vond ik erg leuk toen ik het een aantal maanden geleden kocht. Ik wilde er eerst een rok van maken, maar twijfelde later toch of de stof hier wel geschikt voor zou zijn. De stof is namelijk best stug en dus besloot ik om het nog even te laten liggen.

Maar toen vond ik dit patroon van Allerlieblichst. Echt een patroon voor een tas waar ik wat mee kan. En die me niet al te groot leek ook.

Dus vorige week begonnen en elke dag wat gedaan (had hier vorige week namelijk 2 zieke kids). Afgelopen vrijdag heb ik de tas af kunnen werken. En ik ben er erg blij mee. De tas is niet te groot en niet te klein, eigenlijk precies goed waar ik hem voor wil gebruiken. Kortom weer een geslaagd naaiproject.

En dit is het resultaat:

Maar ik ben niet alleen vorige week druk geweest. Na mijn laatste post in januari ben ik ook nog voor mezelf bezig geweest aan 2 jurken. En voor onze jongste dochter heb ik zelfs nog een spijkerrokje genaaid, want ja, haar grote zus had dan wel 2 mooie rokken gekregen, maar zij wilde natuurlijk niet achter blijven. Dus moest mama ook voor haar aan de slag. En dan is het soms wel lekker als je een patroon hebt waar je snel resultaat mee behaald. Van de jurken en de rok heb ik alleen nog geen foto’s, dus die moet ik jullie nog even schuldig blijven.

Ondertussen staat er ook al weer een ander naaiproject op stapel, want onze oudste dochter wil graag een nieuwe tas voor school. Eentje die ze op haar rug kan dragen, niet een gewone rugtas, maar een crossbag. Zo een die je dus schuin over rug draagt. Maar eerst op zoek naar stofjes en toebehoren. Wordt dus vervolgd…

Secured By miniOrange