Niets van gekomen…

In mijn vorige berichtje schreef ik dat ik een jurk/tuniek voor mezelf wilde naaien. Nou, dat is er dus niet van gekomen. Ik kwam stof tekort! Ik was er stellig van overtuigd dat ik 2 meter van de grijs gemeleerde tricot had liggen, maar dat was dus maar 1 meter. Dus ging het naaien voor mezelf niet door en moet ik op zoek naar een nieuwe tricot. Misschien dan ook gelijk maar wat anders als grijs…

Omdat ik niet voor mezelf kon naaien en ook de stofjes voor de tas nog niet binnen waren toen ik mijn vorige bericht schreef, ben ik voor onze oudste dochter aan de slag gegaan. Ze wilde graag dat ik een spijkerbroek voor haar zou naaien. Hetzelfde model als ik ook voor onze jongste dochter genaaid had, want die vond de oudste toch ook wel erg leuk. Dus aan de slag gegaan met het patroon Bo van Farbenmix. Het afgelopen weekend lekker zitten naaien, want met 2 kids thuis gaat naaien meestal even tussendoor. Genaaid in maatje 146/152 zonder naadtoegave, voor de lengte heeft onze oudste die maat wel nodig, maar in de breedte was die anders veel te wijd geweest. Voor het eerst ook een rits in een broek gezet en dat was best even puzzelen.
En nu is de oudste er heel blij mee. Zondag was de broek af en maandag wilde ze hem gelijk aan naar school. Ze was erg blij met haar broek. En nu wil de jongste ook weer een nieuwe broek, want zoals ze zelf zei: “ik ben nu te groot voor die andere broek, dus moet ik een nieuwe hebben”. Ik vind het echt geweldig als onze kinderen zo blij zijn met wat mama voor ze maakt.

In het weekend waren ondertussen ook de lapjes voor de tas binnen gekomen, dus daar ben ik na het weekend gelijk aan begonnen. Maar ook hier gaat alles weer in etappes. Ben deze week zo druk geweest, dat ik niet even gewoon een paar uur achter de naaimachine kon kruipen om de tas in één keer in elkaar te zetten. Dit weekend maak ik de tas in ieder geval af. Het enige wat er nog aan hoeft zijn de handvatten en de schouderriem. En dan kan de tas dinsdag afgeleverd worden.

Secured By miniOrange