Nog wat foto’s

Vorige week heb ik een nieuwe naaimachine besteld. Tot nu toe naaide ik met een al wat oudere naaimachine (een Jaguar gemaakt door Lloyds). Maar na verschillende tassen genaaid te hebben, kwam ik tot de conclusie dat het machientje niet echt geschikt was om door meerdere lagen heen te komen. Hoe meer lagen er gestikt moesten worden, des te slechter zagen de stiksels eruit. Soms was het zelfs moeilijk om door alle lagen heen te komen met als gevolg dat het netjes afwerken van de tas niet altijd even goed ging.

Ik ben vorige week eens gaan rondkijken op internet wat er allemaal te koop was aan naaimachines. En wat een keus is er zeg. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de Necchi 681. Een computergestuurde naaimachine. Iets heel nieuws voor me, maar iets wat me zeker aantrok. Vooral ook de vele siersteken en de verschillende knoopsgaten trokken me erg in de machine. Dus besloot ik hem te bestellen en afgelopen vrijdag werd hij dan bezorgd.

En dit is hem dan:

 

Natuurlijk ben ik hem gelijk uit gaan proberen. Het resultaat: een kleine uitvoering van “Frieda”, een portemonnee (mist alleen nog een drukker, dus nog geen foto) en 2 hoesjes voor boekjes A6 formaat.

Ik heb deze “Frieda” bewust heel simpel gehouden.

 

Hier zie je het verschil in grootte vergeleken met de standaard uitvoering van “Frieda”. Voor de kleinere uitvoering het ik het patroon uitgeprint op 75% van de originele grootte van het patroon.

 

En de hoesjes. Op internet kwam ik een heel leuk idee tegen om een lapje stof te plastificeren en deze dan te gebruiken voor een notitie-/kladblokje. Ik heb mijn eigen invulling gegeven aan dit idee.

 

Ik heb mijn nieuwe naaimachine dus al grondig getest en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden mee ben. Al met al is het zeker de moeite waard geweest deze naaimachine aan te schaffen.

Nu op naar het volgende project. Waarschijnlijk weer een kleine uitvoering van “Frieda”.

X