Eindelijk weer even tijd…

om een berichtje te plaatsen.

De laatste 2 weken ben ik erg druk geweest en heb ik geen tijd gehad om mijn blog te updaten.

Maar hier dan weer eens een berichtje.

2 weken terug vierden de oom en tante van mijn man hun 50 jarige huwelijksjubileum. Tante had gevraagd om een door mij gemaakte taart, zoiets als wat ik voor mijn schoonouders ook gemaakt had toen zij 35 jaar getrouwd waren. Maar natuurlijk wilde ik niet hetzelfde of ook niet bijna hetzelfde maken als toen. Dus bedacht ik me dat ik wel een stapeltje wilde maken en dat er in ieder geval roosjes en een draperie op moesten komen.

Zo gezegd zo gedaan en met volle moed aan de slag gegaan. Na heel wat geploeter (fondant scheurde steeds), heb ik er dit van gemaakt:

 

De roosjes gingen wel goed met maken, daar had ik de slag snel van te pakken. En die zijn zo leuk om te maken ook. De eerste pogingen met tylose in het fondant (zorgt voor stevigheid) zinde me alleen niet, en toen ben ik daarmee dus opnieuw begonnen met fondant zonder toevoeging van tylose. En toen was ik wel tevreden met de roosjes.

9 April heb ik de taart dan cadeau kunnen doen. En wat waren de oom en tante van mijn man blij met hun taart!

En uiteindelijk gaat het er toch om iemand blij te kunnen maken met iets wat je zelf met heel veel liefde gemaakt hebt.

Secured By miniOrange